יום שני, 6 בדצמבר 2010
יצחק הבדלה - כל מה שחדש בנושא תמ"א 38
מובא על ידי : יצחק הבדלה
עשרות חוזי חיזוק ובנייה נחתמו על ידי אחת מהחברות המובילות בתחום התמ"א 38. לצד כך, נערמים לא מעט קשיים על הקבלנים המעוניינים להוציא לפועל ביצוע של תמ"א 38 מכיוון משרד הפנים, כשלצד כך מתקיימות אך יוזמות עצמאיות של דיירים להוציא את הפרויקט מבלי להיעזר ביזם חיצוני.
קרסו נדל"ן מתחזקת, מחזקת ובונה
חברת קרסו נדל"ן , מהחברות המתמחות המובילות בתחומה, חתמה מתחילת 2010 על עשרה חוזי חיזוק ובנייה במסגרת תמ"א 38, הנאמדים ב-64 מיליון שקלים, על-פי הדיווח של News1. הפרויקטים מתפרשים על פני מרכז הארץ בערים דוגמת ראשון לציון, רמת-גן, הרצליה ורעננה.
פגיעה של משרד הפנים בהמשך יישום תמ"א 38
למרות ההצלחה והביקוש לפרויקטים, נערמים לא מעט קשיים על הקבלנים, כפי שעולה מהדיווח של YNET. התאחדות הקבלנים זועמת על כך שמשרד הפנים פוגע בהמשך יישום תמ"א 38, על ידי כך שאינו מחדש את ההנחה והפטור מהיטל ההשבחה (הכלולים בתיקון לחוק התכנון והבנייה, שפג תוקפם בנובמבר 2010). אי חידוש פטור והנחה אילו, הופכים עבור הקבלנים את ההוצאה לפועל של התמ"א 38 לפחות כדאית כלכלית, מה שיזיק ישירות בכל הקשור להצלת חיי אדם.
במסגרת תוכנית התקציב לשנת 2011-12 , שאושרה ביולי האחרון, אחת ההמלצות המרכזיות לעידוד חיזוק מבנים, היתה כי שר הפנים יכנס דיון במועצה הארצית, בה יציע להגדיל את זכויות הבנייה במסגרת תמ"א 38, לרבות כך שתחול לא רק על בניינים שנבנו עד 1980, אלא עד 1992.
גורמים בכירים מטעם התאחדות הקבלנים, שלחו מאז תקופת החגים מספר מכתבים המפצירים לקיים את דיון המועצה הארצית שטרם נקבע בנושא, לאחר שפנו לראשונה לשר הפנים בנושא, בספטמבר 2010. מדובר בדחייה של דיון המעכב פרויקטים מרובים של חיזוק מבנים בישראל.
[למאמרים נוספים בנושא - יצחק הבדלה]
דיירים מוציאים לפועל תמ"א 38 באופן עצמאי
לצד קשיים הנערמים מכיוון החוק, לעיתים גם דיירים מסרבים ליוזמות של תמ"א 38 בשל חשש למשך זמן בנייה מתמשך או יזם שניתן לערער על אמינותו. כתבה בכלכליסט חושפת, כיצד לעיתים סירובם של הדיירים הוא בשל יוזמתם להוציא את הפרויקט בעצמם לפועל.
מנכ"ל חברת אגם שביט, איל אוכמן, שהוא יזם הפעיל בתחום, מסביר כי לדיירים קל יותר לקבל מימון לפרויקט בהשוואה ליזם חיצוני, שכן הזכויות בבניין רשומות על השם שלהם. את ההוצאות שנעשות בהמשך מעבר להוצאות הראשונות, על פי המודל שפיתח אוכמן (מודל לפיתוח פרויקט בו הדיירים הם היזמים), תממנה מכירת הדירות. עם זאת, אוכמן מדגיש כי שכר ניהול הפרויקט שישלמו הדיירים יהיה גבוה מאד. הקושי בניהול פרויקט שכזה באופן עצמאי על ידי הדיירים מומחש בדוגמאות המובאות בכתבה, של ארבעה בניינים בגוש דן שכנגד כל הסיכויים, החליטו לנהל בעצמם את פרויקט חיזוק הבניין שלהם.
יצחק הבדלה, הוא בעליה של קבוצת נישה אחזקות בע"מ , המתמחה בכל הקשור בפרויקטים של תמ"א 38
תוויות:
יצחק הבדלה,
קבוצת נישה אחזקות,
תמ"א 38
הירשם ל-
תגובות לפרסום (Atom)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה