יום שבת, 25 בספטמבר 2010
יצחק הבדלה כלכליסט בסדרת כתבות חדשה של תמ"א 38
לאור ההתעניינות הגוברת בתוכניות תמ"א 38, יצא העיתון ואתר האינטרנט כלכליסט בסדרת כתבות מהשטח במטרה לבחון את הנושא לעומקו.
מאת: יצחק הבדלה
"כלכליסט" ילווה בניין אחד ברעננה ברחוב ברנר 15, שדייריו החליטו לחזקו ולשפצו על פי תוכנית תמ"א 38. ב"כלכליסט" מבטיחים לעקוב אחרי התהליך, לראות איך מתמודדים הדיירים עם השיפוץ, לבדוק האם קשיים ביורוקרטים הם אלו שתוקעים את העבודות ולמה כדאי לשים לב בתהליך כולו.
בסרטון הראשון מרואיינים בניו הזוג שמוש מדיירי הבניין העתיד לעבור שיפוץ. "זה לדעתי מפעל הפיס", אומרת קרן שמוש בהתייחסה לתמ"א 38. "התשלום הוא ממש נמוך למי שאין לו. משתלם לסבול תקופהמסוימת ולקבל איכות חיים יותר גבוהה – כמו מרפסות, מעלית וחיזוק היסודות".
בעלה הוסיף: "כמובן שיהיו אבק ואי נוחות, אבל בסופו של דבר אנחנו מסתכלים על המטרה וזה שווה כל רגע שאתה סובל".
הסכמת הדיירים
בכתבה מצוין כי הבעיה העיקרית היא לכנס את כל הדיירים ולגבש הסכמה מסוימת כי יש פחד להיכנס לפרויקט כזה. קרן מוסיפה: "זה לא קל להפוך את הבית שלך לאתר בניה. זאת תקופה שיהיו פה פועלים ונחיה עם חלונות פרוצים. אני מקווה שהתקופה הזאת תעבור מהר ובשלום".
מה לגבי הסכמת השכנים?
"השכנים מהבניין ממול טוענים שעוד קומה תחסום להם את השמש", אומר בעלה. "אני קצת סקפטי, כי בכל זאת נראה לי שמה שמפריע להם זה שיהיה מולם בית שנעשים בו שיפוצים מאסיביים. זה לא נעים לגור ליד בניין שהולך להיבנות מחדש".
דיירים שמנסים להשיג תוספות על חשבון הקבלן
הקבלן: "יש דיירים בבניינים שחושבים שהפרויקטים הרבה יותר זולים ממה שהוצא להם וחושבים שמגיע להם יותר. מדובר בפרויקטים יקרים במיוחד בהיבטים של החיזוקים והמיסוי בעלות של מליוני שקלים".
"החסם הגדול של תמ"א 38 הוא חסם הדיירים. לקחת אוסף של אנשים ולהביא אותם לדעה אחת והסכמה – זה לא פשוט".
מאיפה מגיע הכסף לשיפוץ?
הרווח של היזם הוא מהדירות שייבנו על גג הבניין וכמובן שהאינטרנט שלו זה שהפרויקט יסתיים כמה שיותר מהר. הקבלן: "בגלל שאנחנו הולכים לבנות 3 דירות ולמכור אותם, לנו יש אינטרס שהפרויקט יסתיים כמה שיותר מהר – בדיוק כמו הדיירים. אנחנו הולכים איתם ביחד ולא אחד נגד השני. זו עסקה יזמית לכל דבר ועניין"
על התפתחות שוק התמ"א 38
אין ספק שכיום הציבור מודע הרבה יותר ליתרונות של תמ"א 38, ובמקביל השוק מתפתח ויזמים רבים פועלים באפיק זה. הקבלן: "אנחנו רואים שקצב החתימה מול הדיירים הוא הרבה יותר מהיר. אם בעבר היינו זקוקים 3-4 שנים עד שהדיירים יבשילו לכלל הסכמה, כיום התקופות מתקצרות בהרבה. אנחנו רואים גם כניסה של שחקנים גדולים נוספים לשוק הזה".
בסיום הכתבה הדיירים סיכמו את המטרה העיקרית:
"בראש ובראשונה המטרה היא להציל חיים. אם חס וחלילה יקרה פה משהו, זה יהיה אסון".
קבוצת נישה אחזקות, בבעלות יצחק הבדלה, מפעילה פרויקטים המבוססים על תמ"א 38 בעיקר בשרון – הרצליה, כפר סבא והוד השרון. ליצירת קשר ופרטים נוספים – יצחק הבדלה
תוויות:
יצחק הבדלה
הירשם ל-
תגובות לפרסום (Atom)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה